MALZEMELER
1 TANE HAVUÇ
1 TANE KABAK
2 TANE KURU SOĞAN
YARIM DEMET ISPANAK
2 TANE YUMURTA
1 SU BARDAĞI PİRİNÇ
SOSU İÇİN
SUSAM YAĞ
BİBER SALÇASI
YAPILIŞI
Havuç ,kabak, kuru soğan ince ince doğranır.ilk olarak sıvı yagda sert olan sebzeden kavurmaya azcık tuz atarak başlanır (havuç) ıspanaklar ise kaynar suda 30 sn haşlanır. ıspanağın suyu iyice cıktıktan sonra 1 diş sarımsak,tuz, susam yağıyla karıstırılır.
Pirinci iyice yıkadıktan sonra 1 bardak pirince 2 bardak su katıp pişir. tuz ve yag koymadan lapa pilav elde ediceğiz.
Pilavımızın üstüne önceden hazırladıgımız sebzeleri koyuyoruz daha sonra sıvıyagda 1 tane yumurtayı pişirip ustune koyuyoruz.
Daha sonra damak zevkinize göre susam yagı ve biber salçası ekliyoruz.
son olarak bütün malzemeleri iyice karıştırıyoruz.
AFİYET OLSUN =)
NOT; RESİMLER BANA AİT DEGİLDİR. koreyemek.blogspot.com ziyaret edebilirsiniz.
Mail Adresinizi Girin, Yazılar İlk Size Ulaşsın.
DönüşümDönüşüm EmojilerEmojiler