KÖRİLİ TAVUK KIZARTMA NASIL YAPILIR?

 KÖRİLİ  TAVUK KIZARTMASI
1 KG TAVUK KANADI
1 SU BARDAĞI UN
1 SU BARDAĞI KÖRİ
SIVI YAĞ


1 su bardağı köri ile 1 su bardağı unumuzu karıştırıyoruz. tavuk kanatlarını önceden tuz, karabiber ve zencefil tozu katarak bekletelim.


30 dakika dinlenmeye bıraktığımız tavuk kanatlarını un ve köri karışımı içerisinde harmanlayalım 


Daha sonra yağlı kağıt koyduğumuz fırın tepsimize tavuklarımızı güzelce dizelim. Üzerlerine biraz sıvı yağ gezdirelim. 190 derecede 40 dakika pişirelim.


tavuklarımızın son hali şimdiden AFİYET OLSUN =)

NOT;
Resimler kendime ait değildir. koreyemek.blogspot.com adlı bloga aittir ziyaret edebilirsiniz =)



Önceki Yazı
Next Post »