Kalguksu Nasıl Yapılır


İlk olarak kalguksunun ne olduğuna bir bakalım isterseniz =) Kalguksu Kore'ye has eniştelerle yapılan geleneksel bir çorbadır.içerisindeki maddeler çeşitli olabilir. Deniz ürünlü, tavuklu,etli ve mantarlı gibi. aslında bir çeşit ev yapımı ramen de denilebilir. malzemelerin ülkemizde bulunmasından dolayı rahatça evimizde yapabiliriz.Şimdi malzemelerimize bakalım.


MALZEMELER (2-3 KİŞİLİK)

HAMURU İÇİN
2 SU BARDAĞI UN
1 YUMURTA 
TUZ
ÇOK AZ KARABİBER ( isteğe göre koyulmayabilir.)
  
SEBZELERİ
1 SOĞAN
1 KÜÇÜK HAVUÇ
1 KABAĞIN ÇEYREĞİ
YARIM PATATES

HAZIRLANIŞI
Öncelikle unu yumurtayı tuzu ve karabiberi aynı kaba alarak suyla kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Elde ettiğimiz hamuru dinlenmesi için yarım saatliğıne buzdolabına koyuyoruz. soğanı, havucu, kabağı ve patatesi julyen seklinde doğruyoruz.  doğradığımız malzemeleri su dolu kaynayan tencereye koyuyoruz ve pişiriyoruz. hamurumuzu incelene kadar 1 cm olana kadar oklavayla acıyoruz. hamuru daha sonra şeritler halinde kesiyoruz. ve ayrı bir tencerede kaynamakta olan suya atıyoruz. erişteleri hamur yumuşamaya başladığında tam pişmeden sebzelerin kaynamakta olduğu tencereye alıyoruz. bu tencerede sebzelerle erişteler iyice pişmemelidir isteğe göre tuz da ekleyebilirsiniz. soya sosuyla da servis edilebilir şimdiden afiyet olsun =)


videodan eriştenin yapılışına bakabilirsiniz kolay gelsin =)
Önceki Yazı
Next Post »