BULGOGİ MİNİK PİZZA NASIL YAPILIR?

BULGOGİ MİNİK PİZZA
2 TANE LAVAŞ
200 GR DANA KIYMA
150 GR KAŞAR PEYNİRİ
100 GR MANTAR
1 TANE BİBER
2 TANE DOMATES
2 TANE DEFNE YAPRAĞI
DANA ETİ TERBİYESİ
2 YEMEK KAŞIĞI SOYA SOSU
2 TANE YEŞİL SOĞAN
1 TATLI KAŞIĞI SUSAM YAĞI
1 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
2 DİŞ SARIMSAK






YAPILIŞI
Domatesleri rondadan geçiriyoruz. su koymadan kısık ateşte kaynatılır. kaynadıktan sonra defne yapraklarını kyup biraz daha kaynatalım. dana kıymayı önceden  soya sosu, susam yağı, şeker ince doğranmış yeşil soğan ve sarımsağı'da ekleyiy yaklaşık olarak yarım saat dinlendirir.  daha sonra terbiye edilen kıyma yagsız tavada kavur. kaşar peyniri rendeleyin . mantarı ve biberi julyen olarak dograyın. sebzeleri yağda hafif kavuralım. daha sonra yağsız tavada önce lavaşı koyalı lavaşın bir tarafına domatesi sosu sürülür ve kaşar rendesi konur. daha sonra kıymamız mantar ve biber eklenir.daha sonra son olarak kaşar peyniri bolca eklenir. lavaşın diger kanadı malzemelerin ustune ortulur. en kısıt ateşte 10 yada 15 dakika pişirilir. 


ŞİMDİDEN HEPİNİZE AFİYET OLSUN =)






Önceki Yazı
Next Post »