Merhaba sevgili Kore'nin Büyülü Dünyası takipçileri. Bu yazımızda Kore'nin geleneksel olan yemeklerinden biri olan Gimchi nasıl yapılır konusu üzerinde duruyoruz. Önce Gimchi nedir diyerek tarifimize bir giriş yapalım.
Gimchi, geleneksel Kore yemeğidir. Genellikle Kore'de ana yemeklerin yanında garnitür olarak verilirmiş. Ama nadiren de olsa ana yemekler için malzeme olabiliyormuş. Şimdi yemeğimiz hakkında az çok bilgi sahibi olduğunuza göre tarifini vererek yapılışına geçebilirim.
Gimchi İçin Gereken Malzemeleri Aşağıda Veriyorum.
Gereken Malzemeler
4 adet marul(Çin Marulu)
1 paket kalın tuz
2 demet yeşil soğan
2 adet kuru soğan
2 adet havuç
2 adet beyaz turp
2 su bardağı pul biber
1 su bardağı balık suyu
20 diş sarımsak
2 yemek kaşığı pirinç unu
1 yemek kaşığı zencefil
Yapılışı
Türkiye'de Çin marulu olarak isterseniz bulabilirsiniz.Marulları büyükse dörde küçükse ikiye bölelim. Kalın tuzumuzu yaprakların arasına koyarak 5-6 saat marulları bekletmeniz lazım. Marullar iyice yumuşadıktan sonra da güzelce yıkıyoruz ve 2-3 saat tuzu çıkana kadar bekliyoruz.
Yeşil soğanları ne uzun ne kısa kesiyoruz. Sanırım anlaşılır olmuştur. Soğanları yarım ay şeklinde kesmeye başlıyoruz. Beyaz turpu ve havucu ince şekilde rendeliyoruz. Sarımsak, zencefil,pul biber ve balık suyu ilave ediyoruz. Pirinç unu da muhallebi şeklinde pişirilir ve soğuyunca malzemelerin içine katılır güzelce malzemeler harman edilir.
Suyu iyice çıkan marullara iç harç konur. Malzemeleri istediğiniz ölçüde koyabilirsiniz.
İç harcın marullara konma işlemi bittikten sonra en son yaprağıyla marul kapatılır ve bir kaba konur. Yaptıktan sonra dışarıda 2-3 gün bekletilir daha sonra buzdolabına alınır.
Gördüğünüz gibi Gimçhi'niz artık hazır ve yenilebilir. Yazımızı beğendiyseniz paylaşabilir ve arkadaşlarınızın da Gimçhi yapmasını sağlayabilirsiniz. Afiyet olsun!
Mail Adresinizi Girin, Yazılar İlk Size Ulaşsın.
2 yorum
Write yorumBalik suyunu anlamadim , direk satin mi aldiniz?
ReplyBalık suyunu evinizde yapabilirsiniz 5 7 tane kuru balık 2 yaprak kuru yosunu derin bir tencere suyu çıkana kadar kaynatarak elde edebilirsiniz. damak tadımıza uygun olmadığı için kullanmayabilirsin. balık suuyu uzun ömürlü olması için kullanıyo burdaki ölçülerin yarısıyla yapıp balık suyu kullanmayabilirsin. eger yapıcam dersen kuru balık ve kuru yosunu şehirindeki büyük toptancı marketlerde bulabilirsin :)
ReplyDönüşümDönüşüm EmojilerEmojiler