MALZEMELER
3 TANE KABAK
200 GR KARİDES( DONMUS KARİDESTE OLABİLİR)
3 DİŞ SARIMSAK
1 YEMEK KAŞIĞI YAĞ
1 ÇAY KAŞIĞI SUSAM YAĞI
TUZ VE SUSAM
YAPILIŞI
Kabaklarımızı iyice yıkayalım ve yarım ay şeklinde doğrayalım
Bir tavada yağı ve dövülmüş sarımsağı kavuralım
Donmuş karidesleri bu şek,lde yada yıkayarak kullanabilirsiniz sizin tercihinize kalmış.
sarımsağı kavurunca kabaklarımız ilave ediyoruz üstüne tuzumuzuda ilave ediyoruz ve kabaklar iyice yumusayana kadar pişiriyoruz.
Kabaklar yumusayınca karidesleride ilave ediyoruz. fazla karıştırmadan orta ateşte pişiriyoruz ve kabaklar ve karides suyunu çekene kadar bekliyoruz
Son aşama olarak susam yağını ilave ediyoruz. Susam yağı şart değil sevmiyorsanız kullanmayabilirsiniz.
Susamla servis edebilirsiniz. sıcak yada soğuk tüketebilirsiniz.
AFİYET OLSUN =)
Mail Adresinizi Girin, Yazılar İlk Size Ulaşsın.
DönüşümDönüşüm EmojilerEmojiler