EV YAPIMI RAMEN NASIL YAPILIR?



MALZEMELER
3 Adet ındo ramen
1 tane soğan
3 kabak 
1 kaşık salça 
Tabiki çıkan soslar (içinden çıkan yağı isteğe bağlı)
6 su bardağı su
Malzemeler bunlar arkadaşlar gelelim kademe kademe yapma işlemine :)


İlk olarak soğanlarımızı resimde gördüğümüz gibi doğruyoruz. Her soğanı yuvarlak olarak kesiyoruz ve kestiğimiz her yuvarlağı da ortadan ikiye kesiyoruz. Soğandan dolayı birazcık gözleriniz yaşaracak ve ağlayacaksınız. Soğandan dolayı gözlerinizin yaşarmaması için internet üzerinden kolayca bir arama yaparak gözlerinizin yaşarmasını engellemeniz de mümkün.







İkinci aşama olarak ise tencereye çok az yağ koyuyoruz yağın konulma amacı yapışma olmasın diye tabi ki. Türk yemekleri gibi çok fazla yağ koymayın =) Soğanlarımızı da bu şekilde ayırmayı unutmayalım parça parça olsun bu şekilde soğanları çok pişmeyecek, diri kalacak şekilde ateşte çeviriyoruz.








Sonra kabaklarımızı resimde gördüğümüz üzere julyen şeklinde doğruyoruz.. Biz kabak kullandık içine eğer seviyorsanız mantar da ekleyebilirsiniz. Ya da hoşunuza giden başka bir malzemeyi de damak zevkinize bağlı olarak ramenimizin içeriğine katabilirsiniz.
















Daha sonra kabaklarımızı da soğanlarla buluşturuyoruz. bunlarda çok pişmeyecek eğer aşırı pişirme yaparsanız dağılma yapacaktır.















Daha sonra 1 kaşık salçamızı ve ramenlerimizin içinden çıkan soslarımızı kullanıyoruz. yine damak zevkinize göre tuz, kimyon, karabiber kullanabilirsiniz. tabiki bir ramenimizden çıkma yağ sosu var onu biz kullanmayı tercih etmedik isterseniz kullanabilirisniz.







Bütün malzemeleri bu şekilde karıştırdıktan 6 su bardağı suyumuzu koyuyoruz. kullandığınız ramen miktarına göre su miktarı değişir. paketin arkasından bakabilirsiniz.












Daha sonra su kaynadığı zaman ramenleri suyumuza atıyoruz. Ramenler açıldıktan sonra 1 dk kaynatıp alıyoruz. Eğer fazla kaynatırsak rameniniz siz yerken hamur olmaya başlar. Bu da sizin canınızı sıkar ve üzülürsünüz. (Orijinal Kore rameni olmadığı için) bu sebepten dolayı kaynamasına dikkat etmeliyiz.










Ramenimizin son görüntüsü ister böyle ister derin bir kaseye koyarak servis edebilirsiniz. Ramenimiz artık yemeye hazır durumda. Evinizde chopstick ile ramen keyfinizi dolu dolu çokarabilirsiniz =) Deneyen arkadaşlara şimdiden afiyet olsun =) Sizler de tarifimi beğendiyseniz yorumlarsanız ve paylaşırsanız çok mutlu olurum.













Önceki Yazı
Next Post »