YUMURTA RULOSU NASIL YAPILIR?



Evet sevgili korenin büyülü dünyası takipçileri yeni bir yemek tarifimizle siz değerli takipçilerimizle birlikteyiz. Bu tarifimizde korelilerin yerken bayıldığı yumurta rulosu tarifi vereceğiz ve sizlerle birlikte yumurta rulomuzu yapmaya başlayacağız. Lafı fazlaca çevirmeden malzeme listemizi de vererek yemeğimizi yapılış aşamalarını anlatmaya başlayayım.


MALZEMELER
5 YUMURTA
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1 TATLI KAŞIĞI PUL BİBER
2 TANE YEŞİL  SOĞAN
1 TATLI KAŞIĞI SUSAM

YAPILIŞI

5 adet yumurtanızı geniş bir kaba kırın daha sonra üzerine 1 çay kaşığı tuzu 1 tatlı kaşığı pul biberi, soğanları ve susamı katıp iyice karıştırın.


Daha sonra tavanıza az bir miktar yağ dökün yapışmayı önleme amaçlı olacağı için çok fazla yağ dökmemeye özen göstermelisiniz.



Yağınız kızardığı zaman elde ettiğiniz karışımı tavamıza yavaşça döküyoruz. Eğer büyük rulo seviyorsanız bir kerede küçük rulo seviyorsanız karışımı 2 kerede kullanın. Alt kısım biraz pişince ucundan rulo yapmaya başlıyoruz. rulo yaptıktan sonra 1-2 dk pişirin.


Ruloyu bu şekilde yapıyorsunuz. ve kahverengi olunca alıyorsunuz ve doğrama tahtasında daireler halinde kesiyorsunuz ve işlemimiz bitiyor. Artık yumurta rulosu yemeğimiz hazır ve yiyebilirsiniz. AFİYET OLSUN =)

NOT; 
 RESİMLERİ  koreyemek.blogspot.com BLOGDAN ALDIM. BAĞLANTIYA TIKLAYIP SİTEYİ ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ.



Önceki Yazı
Next Post »