Güney Kore Hakkında İlginç Bilgiler 2


Merhaba arkadaşlar, bu konumuzda da daha önceden bahsetmiş olduğumuz Kore hakkında ilginç bilgiler 1'in devamı olarak yeni bulduğumuz bilgileri sizler için topladık. Bilgileri sizler için bu yazımızda topladık. Kore hakkında yeni ilginç bilgilerle siz de genel kültürünüzü artırın.

Aslında bilinenin aksine Kore'de Japonlar çok fazla sevilmez. Nedeni ise 1900'lü yıllarda Japonların Kore'yi işgal etmesinden dolayıdır.

Askerlik Kore'de 2 yıldır. Herkes ayrım gözetmeksizin askere gidiyor, 2 yıl askerlik yaptıktan sonra tezkere alıp geri yaşamına dönebiliyor. PSY bile askere gitti hatta 4 yıl askerlik yapmış. Nedeni de askere gittikten sonra albüm hazırlıkları yapmasından ötürüdür. Bu nedenle askerliği yanmış tekrar askere gitmiş. 2+2=4 yıl askerlik yani. Askerlikten muaf olmak için ise olimpiyatlarda madalya almak gerekli. Ayrıca askerlik bittikten sonra 5 yıl boyunca her yıl toplam 36 saat olacak şekilde askeri kamuflaj giyerek sosyal projelere katılmanız gerekliymiş.

Ülke halkına şehirlerde sakinlik hakimdir. Günlük yaşantıda devlet kuralları uygulanmaz. Aksine toplum kuralları uygulandığından dolayı halk muhteşem şekilde uyumludur.

Kore'de yaş güç demektir. Yaşlı biri sokaklarda sigara içen birisini uyarabilir. Yani yaşlandıkça toplum içinde statünüz artıyor demektir bu.

Kore'de yeraltı zenginliği, tarım yapılacak arazi, hayvancılık yapılacak arazi olmadığı için gençler mecburen bir şirkete girmek zorundadır. Şirkete girmek için ise iyi bir üniversiteye yerleşmeye çalışılacaktır. Bu nedenle Kore'de öğrenciler çok sıkı çalışmaktadır.

İş yerlerinde patron izin vermedikçe mesai saatleri bitse bile evlere dağılamazsınız.

Dünyanın en çok estetik ameliyat yapılan yeri Kore'dir.

Herhangi bir toplu taşıma aracından indikten sonra 30 dakika içinde 5 kere ücretsiz binme hakkınız oluyormuş.

Kore pop müziğine K-pop denilmektedir.

Korece, Türkçe gibi sondan eklemeli dil olduğundan biz Türkler için dil bilgisi olayını anlamak kolaydır fakat telaffuz etmek çok zordur.

Korece tonlamalar üzerine kurulu dil olduğundan dolayı aynı cümleyi tonlayıp daha farklı anlamlar çıkarabilirsiniz.

Kore'de herkes Türkleri ve Türkiye'yi bilmektedir. Kore Savaşı'nda onlarla beraber savaştığımızı bilmektedirler. Bu nedenle de Kore ve Türk bayrakları hep yan yana durmaktadır. Kore şehitliğinin hemen yanında Türk şehitliği de bulunmaktadır.


Önceki Yazı
Next Post »