Kore Salatalık Turşusu Gimchi Turşusu Nasıl Yapılır?

Merhaba Kore'nin Renkli Dünyası takipçileri. Bu günkü yazımızda Kore'nin turşusu olan Gimchi yapımını anlatıyoruz. Gimchi, Korelilerin yedikleri bir tür turşudur. Henüz tatmayan veya merak edip tatmak isteyenler ya da tiryakisi olanlar için Gimchi'nin nasıl yapıldığını anlatmaya başlamadan önce malzemeleri belirtelim.

Malzemeler

4 tane orta boyda salatalık
2 ya da 3 tane taze soğan(yeşil soğan)
3 diş sarımsak
1 tane havuç
İsteğe göre yarım tatlı kırmızı biber
Yarım kuru soğan
Yarım yemek kaşığı şeker
1 yada 2 yemek su ( normalde balık suyu ama aynı miktarda normal su da kullanabilirsiniz.)
2 ya da 3 yemek kaşığı toz tatlı biber
Yarım yemek kaşığı balık sosu (isteğe göre katılabilir.)
Yarım yemek kaşığı acı toz biber ( bu da isteğe bağlı.)

Nasıl Yapılır?

İlk olarak salatalıklarımızı iyice yıkıyoruz. Daha sonra salatalıklarımızın uç kısımlarını kesiyoruz. Daha sonra salatalıklarımızın bir ucu kapalı olacak halde ortadan kesiyoruz. Arkasından salatalığımızın diğer yanını da aynı şekilde bir ucu kapalı olacak şekilde kesiyoruz. Böylece salatalığın bir ucu 4 parça halinde olacak.
Kestiğimiz salatalıkları bir ya da iki saat tuzlamaya bırakmalıyız. Tuzlama işlemi bittikten sonra salatalıklarımızı yıkıyoruz. Hala salatalıklar size tuzlu geliyorsa yine yıkayabilirsiniz. Salatalıklarımızın içine konulacak malzemeleri de iyice yıkıyoruz. Sarımsakların hepsini rendeleyip kalan malzemeleri de olabildiğince ince doğramalıyız. Toz biber acıysa acı tatlıysa tatlı turşu olacaktır. Siz tatlı yapın tabiki. İsteyenler yarım yemek kaşığı acı ekleyebilirler. 
Arkasından yarım yemek kaşığın ölçüsünde şeker de kattıktan sonra bir iki yemek kaşığı suyla malzemeleri iyice karıştırın. Çok sulu olmamasına özen göstermelisiniz. Ayrıca balık suyu ve susam yağı da burada isteğe bağlı bir şekilde katılabilir. Son olarak ise hazırladığımız harcı salatalıklarımızın içlerine koyuyoruz. Ve artık Kore turşumuz gimchi hazırlandı. Sıra gimchiyi afiyetle yemeye geldi. Afiyet olsun.
Önceki Yazı
Next Post »