SADE PİLAV ( LAPA PİLAV)

Merhaba uzun süredir sizlerle yazı paylaşamıyorum uzun bir sınav haftasından geçinçe böyle oluyor galiba onuda tecrübe etmiş bulunuyorum =) Sizinle ne paylaşsam diye düşündüm aslından koredeki her yemegin yanında tüketilen birşey PİLAV bizdeki ekmek yerine onlar genelde Pilav tüketiyorlar. Bende bugun sizinle sade pilav nasıl yapılır onu paylaşıcam. Gelelim Tarifimize ;



MALZEMELER
2 SU BARDAĞI YASEMİN PİRİNCİ (UZUN PİRİNÇ)
3 SU BARDAĞI SU
(4 KİŞİLİK)

YAPILIŞI
 İlk olarak 2 su bardağı pırincimiz nir kaba alıp suyu berraklaşana kadar iyice yıkıyoruz. Yıkadığımız pirinicimiz bir tencereye alıyoruz. Pirincimizin üzerine 3 su bardağı suyu iyice yıkadığımız pirincimizin üstüne koyuyoruz tenceremizin kapağı kapatıyoruz ve yüksek ateşte kaynatıyoruz.  Pilavınız güzelce kaynatıkdan sonra ocağınızı kısın ve 10-12 dakika suyuna çekene kadar hafif ateste pişirmeye devam edin .Pişen pilavınızı kapağını açmadan 10-15 dakika daha kendi buharında demlenmeye bırakın.
Pilavınız servise hazır ramenin yanında ramenın suyuyla beraber tüketebilirsiniz . şimdiden Afiyet olsun ! =) eğer ramen nasıl yapabilliriz derseniz 
http://koreninbuyuludunyasi.blogspot.com.tr/2015/11/ev-yapimi-ramen.html bu linkimizden ulaşabilirsiniz =)


Önceki Yazı
Next Post »