Sebzeli Noodle Nasıl Yapılır?


SEBZELİ NOODLE

MALZEMELER

4 PARÇA NOODLE( ÇİN ERİŞTESİ )
 5 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
10 MANTAR
1 HAVUÇ
1/2 KABAK
1/2 KIRMIZI BİBER
1/2 SARI BİBER
1/2 YEŞİL BİBER
4-5 TANE YEŞİL SOĞAN
1/2 ÇAY BARDAĞI SOYA SOSU
2/3 BARDAĞI TAVUK SUYU
KARABİBER


HAZIRLANIŞI

Şimdi gelelim yapılısına ilk olarak erişteyi nerden bulcağınızı yazayım Migros, Metro gibi marketlerde var hemen resminide koyucamki bulmanız kolay olsun  yazının en altında olucak resim kızlar şimdiden kolay gelsin =)
 İlk olarak mantarları ince ince doğruyoruz. Taze soğanlarımız uzun uzun kesiyoruz. Kabak, havuç vr biberleride ince ince julyen şeklinde dograyalım. Daha sonra çin erişteleimizi kaynayan tuzlu suda 5-6 dakika haşlayıp süzüyoruz. fazla haşlamayın hamur kıvama geçmesin =)
zeytinyağımızı wok tavamıza alıyoruz. başka tavada olur ama genelde wok kullanılıyor. yağımız ısındıktan sonra taze soğanları biraz soteleyip cıkartıyoruz. Sonra mantarları atıyoruz renkleri koyulaşana kadar soteliyoruz. sonra havuç ve biberleri atıoruz sebzeler yumusayana kadar sotelemeye devam ediyoruz. tuz karabiber ve soya sosuyla tatlandırın.
daha sonra erişteleri katın ve iyice karıştırın. aslında bu kadar ama tat yogunlugu ve biraz daha iyi pişime isteği için tavuk suyunu ekleyip suyunu çekene kadar pişirin şimdiden afiyet olsun =) 

Şimdi erişte ve soya sosunu paylaşayım daha kolay bulursunuz =) 



fiyatı metro'da 3.75 migrosta 6.25 eğer yaşadığınız yerde metro varsa orayı tercih edin daha uygun fiyatlı herzaman =)

Soya sosuda koreden ve japonyadan gelenler var 10 tl arasında değişiyor. kühne 'de 7 tl arasında bir ücreti var =)



Önceki Yazı
Next Post »