Güney Kore'de Gezilecek En İyi Yerler - Gyeongbokgung Sarayı


Merhaba arkadaşlar. Güney Kore'de gezilecek yerler serisine başladık. Böylece Güney Kore'deki gezilecek yerleri sizlere tanıtmış olacağız. Günün birinde olur ya yolunuz düşer, gitmek istersiniz falan. Neyse çok uzatmadan başlayalım.

İlk gezilecek yerimiz Gyeongbokgung Sarayı. Kısaca tarihinden bahsedersek saray, Joseon Hanedanlığı döneminde 1395 yılında inşa edilmiş. Japon ve Kore istilalarından dolayı saray bir çok kez yanmış ve restore geçirerek günümüze kadar ulaşmış durumda. Saray Seul'de bulunmakta ve Saraya metro kullanarak kolaylıkla gidebilirsiniz. Bölgedeki sarayların en büyüğü ve en gösterişli olanıdır. Yaklaşık 600 yıllık olan Gyeongbokgung Sarayı, Türklerin saray anlayışından farklı olarak tek bir yapıdan oluşmamakta ve oldukça geniş bir alanda kurulmuş sarayın bahçesinde göller ve diğer yapılar da bulunmakta. Öyle ki yaklaşık 2-3 saat içinde gezilecek kadar büyüklükte. Bu yüzden rahat ayakkabı giyin ki ayaklarınız ağrımasın. Saraya girişler ücretli ve 18 yaş üstü için 3000 Won, 18 yaş altı için de fiyatlarda indirim yapılıyor.

Hatta büyüklüğünden dolayı National Palace Museum of Korea'da bu bahçede yer almakta. Müzenin girişindeki stantlarda isterseniz hediyelik eşyalar da alabilirsiniz. Hediyelik eşyalar ise 2 bin ile 150 bin won arasında. Ayrıca müzenin kafesinde bir şeyler atıştırmak veya oturup soluklanmak için de durabilirsiniz. Binalar o kadar güzel ki adeta Kore film setleri gibi algılanabilmekte. Sarayın açılış ve kapanış zamanlarında askeri muhafız değişim töreni yapılmakta. Ayrıca günde bir kaç kez ücretsiz olarak rehber turları da yapılıyor. Bu rehberlerin arkasına takılabilirsiniz. Fotoğraf çekmek için de harika bir yer. Sarayda bir çok fotoğraf çekebilirsiniz. Daha fazla lafı uzatmadan fotoğraflarla baş başa bırakayım sizi.






Önceki Yazı
Next Post »