Güney kore'de gezilcek 10 yer

Güney kore aşırı ışlıtılı şehirleriyle dikkat cekmekte olan bir ülke peki bu ülkeye dahada yakından bakmak istermiydiniz ? bu yazımızda 10 tane yer tanıtıcaz günün birinde yolunuz kore'ye  düşürse buralara gidersiniz belli mi olur şimdi yazımıza başlayalım...
  1.  SAREUNG



İlgili resim

Sareung unesco kültür mirasına alınmıştir. Joseon krallığı döneminde kraliçe  kraliçe  jeongsun ( 1440-1521) adına yaptırılmıştır mezardır.  Akademik incelemerde kullanılmak üzere tarihçilerin ve öğrencilerin incelemesine açılmıştır. Ayrıca misafirlerede gezip görme imkanı sağlanıyor


2. NAMHANSANSEONG KALESİ












namhansanseong kalesi ile ilgili görsel sonucu
Güney korede en önemli tarihi mekanların başında gelen kaledir. 1621 yılında temelleri alan kalenin temelleri atılmışıtr. 2000 yılından öceki zaman diliminde de yürüyüş parkuru yapılarak halkın kullanıma açılmıştır. Şuan da günlük yürüyüşler için sık sık tercih edilen biryerdir.

3. SAMBUYEON ŞELALESİ


sambuyeon şelalesi ile ilgili görsel sonucu

Bu şelale Gangwon şehrinde bulunuyor. masalsı bir güzelliğe sahip olan şelale ayrıca destansı bir özelliğe sahir. Bir rivayete göre burada bir ejderhanın yaşayıp özgürlüğüne kavuşmasını  anlatan destansı hikayeler vardır. Şelalenın etrafında seyahat eden insanların konaklamaları için imkanlarda mevcuttur.Kore gezinizde  kesinlikle gidilip görülmesi gereken bir nokta.

4. GOBUNGUN - CHANGYEONG

gobungun changyeong ile ilgili görsel sonucu

Bu mistik görünüşe sahip olan bu mezarlar 5. 6. yy tarihinde oluşmuştur. Gyeongsag  eyelatinde toplam 180 tane mezar bulunmaktadır.

5.JONGMYO SHRİNE





İlgili resim








 Joseon hanedan kralı Lee Seong Gye tarfaından yaptırılmıştır. Her sene mayıs ayında burada danslı müzikli eğlenceler yapılır böylece krallar anılmış olur.

Evet arkadaşlar ilk yazımızda ilk beş tanesini tanıttık eger begenilir okunursa diğger kalan beş tanesini yazıcam takipte kalın iyi okumalar herkese =)
En Son Yazı
Önceki Yazı
Next Post »